REGISZTRÁCIÓ/NEVEZÉS

Az idei szemlére mettől meddig lehet nevezni?

2022. augusztus 25-én indul a nevezés, és 2022. szeptember 4., vasárnap 24:00-kor zárjuk le.

Milyen időszakban készült klipek nevezhetőek?

2021.09.13. óta megjelent, a 2021-es Klipszemlén versenybe nem került videók nevezhetők.

Regisztrációhoz kötött a nevezés?

Igen. A nevezés menete: először regisztrálni kell a klipszemle.hajogyar.hu oldalon név/mailcím/telefonszám megadásával és az ÁSZF elfogadásával, erről érkezik egy megerősítő mail, lekattintod, belépsz, és nevezhetsz is.

Regisztráció nélkül biztosan nem tudok nevezni?

Idén nem.

Mire figyeljek a regisztrációnál?

Olyan mailcímet adj meg, ami a létező címed és amit naponta nézel. Extra nehezítés: mindezt jó helyesírással. A megerősítő mailben szereplő link lekattintása nélkül nem végleges a regisztráció, így nevezni sem tudsz. Egyébként nemcsak a reg miatt fontos a helyes mailcím, hanem mert ha bejut a kliped, így vesszük fel veled a kapcsolatot, és erre megy majd a bekérő is.

Ha megcsináltam a profilomat, azzal több klipet is nevezhetek?

Ha megcsináltam a profilomat, azzal több klipet is nevezhetek? Igen, bármennyit. Ott fogod látni a profiloldaladon a nevezett alkotásokat. Sőt, levélben is gratuálunk klipenként a sikeres nevezéshez.

Mi az a jogosultság, amit be kell ikszelnem?

Hogy rendelkezel a klip nevezéséhez szükséges jogokkal/engedélyekkel, vagyis előadó, alkotó vagy, a kiadónál vagy a managementnél dolgozol. És az is fontos, hogy a klip magyar vonatkozású legyen: a rendező, az operatőr és/vagy az előadó magyar.

A nevezési lapon az előadónál és a dalcímnél mik azok az infók?

Előadónál: Ahogyan a YouTube-on szerepel. Pont úgy. Kopipészt. Dal címénél: A közreműködő nem a dal címe, ide tényleg csak a cím kerüljön, a YouTube-on szereplő formában. “Feat”, “közr.”, “x” és hasonlók az előadói sorba menjenek. Vagy lehet máshogy is, csak rosszul fog kinézni a közönségszavazásnál, ahol automatikusan húzza át a rendszer az adatokat...

Miért nem hagyja beírni a YouTube-linket?

Egy klip egyszer nevezhető. Ha valaki már nevezte az adott klipet, akkor te nem tudod.

Mi az a premiereztetés és a nem kész klip, amit ikszelni kell?

Ha a szemlén premiereztetsz, akkor bármilyen kamu linket betehetsz, mondjuk korábbi alkotásodat, hogy le tudd adni a nevezést, és ikszeld a premieres boxot! Aztán időben kell pótolnod a helyes linket: legkésőbb 2022.09.15-ig küldd el nekünk mailben a végleges verziót: info.klipszemle@gmail.com Ha a nevezésnél még nincs meg a full végleges változat a klipből, akkor elég egy rough cut vagy fényeletlen változat, de (azonkívül, hogy pipálod az erre vonatkozó boxot!) ebben az esetben is vedd fel velünk a kapcsolatot mailben, mert szükségünk lesz a teljesen végleges klip linkjére 2022.09.08-ig.

Ha premieresként nevezem, attól még versenyezhet, vagy legalább biztosan levetítitek?

Ha legkésőbb 2022.09.08-ig tudsz küldeni belőle egy nézhető/megítélhető verziót, van esélye versenybe kerülni. Ha 2022.09.15-ig küldöd, akkor max premieresként lehet vetítve, de nem versenyezhet. Ugyanitt: nem minden premieres nevezést vetítünk le a szemlén. A beérkező klipekből csinálunk egy válogatást, ami bemutatásra kerül. Erről a későbbiekben értesítünk.

Túl sok a dátum, légyszi érthetően írjátok már le. Most akkor mi a legvége, amíg elküldhetem a klipet?

A teljesen kész, már kikerült klipek nevezésének vége: 2022.09.04. 24:00. A félkészen nevezett klipek végleges verziója: 2022.09.08. 24:00. Ha a szemlén premiereztetnél, de versenyen kívül, akkor: 2022.09.15. 24:00.

A premieresként és nem készként nevezett klipek ugye nem kerülnek közönségszavazásra?

Pont ezért fontos pipálni a megfelelő boxot, hogy ilyen ne történjen meg. Ha nem pipálod, és még az extra infónál vagy mailben se hozod a tudomásunkra (a FB cset nem erre van!), hogy nem lesz publikus a klip a közönségszavazás idején/idejéig, szeptember 12-ig, akkor esélyesen kimegy közönségszavazásra.

KLIP-BEKÉRÉS

A nevezést visszaigazoló mailben szó volt bekérésről, de még nem kértétek a klipet.

Vagy azért nem kaptál bekérőt, mert a kliped nem került a vetítendők közé, vagy mert még nem mentünk végig az előszűrés/zsűrizés/közönségszavazáson, és még nem kezdtük el összeszedni a levetítendő videókat. Ha vetítjük, jelentkezünk!

Ha van az a profilom, ami a nevezéshez kellett, oda töltsem a klipet? Mikor?

A profil a nevezésre szolgál, a bekérésről kapsz majd egy levelet, amiben lesz egy Dropbox-link, oda fogod tudni feltölteni a klipet.

Nincs Dropboxom, mehet Sendspace-en?

Nem. Google Drive-on, MyAirBidge-en, WeTransferen, vinyón se. Muszáj lesz megoldani Dropbox-szal.

Milyen formátumban/méretben kell a klip?

Régen a lehető legjobb felbontást kértük, de elengedtük, amikor érkezett egy halom olyan méret, ami egy 4K-s 2 órás filmnél is nagyobb. Tökéletes, ha a YouTube-ra felkerült verziót töltitek fel. (Aminációsoknál se 3 terrás jöjjön!)

RENDEZVÉNY

Miket vetítetek? Mindig szó van shortlistről meg versenyprogramról. Melyik micsoda?

A shortlist az összes nevezett alkotásnak az előszűrt szedete, amiről pontozással dönt a zsűri. A kategóriánkénti legjobbakat, vagyis a versenyprogramot vetítjük a Klipszemlén a NagyHallban 2022. október 13-án.

Ha versenyprogramban van a klipem, akkor vagyok csak esélyes díjat kapni?

Nem feltétlenül. Szakmai kategóriákban igen, de van több különdíj és egy közönségdíj, ezeknek a nyertesei az összes nevezett alkotásból kerülnek ki.

Most is ingyenes lesz a díjátadó?

Nemcsak a díjátadó ingyenes, hanem a teljes rendezvény. Szakmai programok, zenei előadások, vetítés, díjátadó, a Hajógyár szüli és az Absolut After.

Lesz zene, tánc hajnalig?

Lesz. Írd be a dátumot, vegyél ki szabit másnapra.